Als je een hond of kat afgezaagd vind

De eigenaardigste huisdieren ter wereld zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Maar als je een beetje geduld hebt, kun je misschien één van deze 7 eigenaardigste exotische aan je gezin toevoegen. Deze dieren worden vaak “exotisch” genoemd omdat ze in andere delen van de wereld leven dan Noord-Amerika of Europa. Ze kunnen ook als ongewoon beschouwd worden omdat ze niet doen wat de mensen van hen verwachten.

Hier volgen een aantal exotische en misschien wel toekomstige vriendjes voor in huis.

Suikerzweefvliegtuig

De suiker zweefvliegtuig (Petaurus breviceps) is een klein, nachtelijk allesetend buideldiertje dat inheems is in Australië en Indonesië. Deze jongens zijn bekend om hun vermogen om door de lucht te “glijden”, dankzij de flap huid tussen hun voor- en achterpoten. Hoewel ze klein zijn, zijn ze ook erg actief en hebben ze veel ruimte nodig om rond te zwerven. Als je overweegt een suikerzweefvliegtuigje te nemen, doe dan zeker eerst je onderzoek!

Baardagaam

Baardagamen zijn een soort hagedissen die inheems zijn in Australië. Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben ze een baardachtig aanhangsel op hun kin, dat ze kunnen gebruiken om andere dieren (of mensen!) te intimideren. Ze zijn een populair huisdier vanwege hun vriendelijke aanleg en gemakkelijke verzorgingseisen.

Egel

Egels zijn kleine, stekelige zoogdieren die voorkomen in Europa, Afrika en Azië. Ze zijn uitstekende huisdieren omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en er schattig uitzien. Ze kunnen echter schuw zijn rond vreemden en mogen niet zonder toezicht gehanteerd worden.

Fretten

Fretten zijn kleine, wezelachtige dieren die vroeger als huisdieren gebruikt werden in boerderijen in heel Europa en Noord-Amerika. Sindsdien zijn ze een van de populairste exotische huisdieren in Amerika geworden, vanwege hun speelse persoonlijkheid en gemakkelijke verzorgingseisen.

Chinchilla

Chinchilla’s zijn kleine knaagdieren die inheems zijn in het Andesgebergte van Zuid-Amerika. Ze zijn populaire huisdieren vanwege hun zachte vacht, die vaak gebruikt wordt voor het maken van kleding en andere producten. Ze vragen echter veel zorg en aandacht, en mogen alleen gehouden worden door ervaren huisdierbezitters.

Degoe

De Degoe zijn kleine knaagdieren die inheems zijn in Chili. Ze lijken qua uiterlijk op chinchilla’s en zijn uitstekende huisdieren voor wie een onderhoudsarme metgezel zoekt. Ze kunnen echter erg actief zijn en zijn misschien niet voor iedereen geschikt.

Capibara

Capibara’s (of waterzwijnen) zijn grote knaagdieren die inheems zijn in Zuid-Amerika. Ze zijn het grootste knaagdier ter wereld en kunnen tot 70 kilo wegen! Hoewel ze geweldige huisdieren zijn voor wie de ruimte heeft om ze te huisvesten, vragen ze veel van zorg en aandacht. Doe zeker je onderzoek voor je een capibara als huisdier overweegt!

Tot slot

Dit is uiteraard maar een kleine greep uit het aanbod van exotische huisdieren, maar we hopen dat je deze lijst nuttig vond en dat hij je geïnspireerd heeft om meer over deze verbazingwekkende dieren te weten te komen. Zoals altijd, doe zeker je onderzoek voor je een nieuw huisdier in huis haalt.

Bedankt voor het lezen!

Gerelateerde berichten